• Megastore voor je (huis)dier in Bergambacht
  • Ruim 1000 m2 winkelplezier
  • Gratis parkeergelegenheid
menu
Vandaag geopend van 09:00 tot 17:30

Vlooien, teken en wormen voorkomen

Parasieten voorkomen

Tijdens de warme zomermaanden genieten niet alleen u en uw huisdier van de zon, ook allerlei parasieten zoals vlooien en teken gedijen goed met het warme weer. Dat betekent een grote kans op een vlooienplaag in huis wanneer u uw huisdier niet op tijd behandelt tegen vlooien. Vlooien en teken veroorzaken niet alleen jeuk, maar kunnen ook vervelende ziektes veroorzaken.

Vlooien en teken voorkomen

Vlooien en teken zijn de meest voorkomende parasieten bij honden en katten. Het is belangrijk om uw huisdier vrij te houden van parasieten. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe middelen op de markt gekomen om vlooien en teken te voorkomen en bestrijden. Voorbeelden zijn spot-on pipetten, sprays, banden en tabletten. Hoe lang en op welke manier een middel werkt verschilt.

Welk anti-vlooienmiddel of anti-tekenmiddel voor uw dier het meest geschikt is, hangt af van uw wensen, uw huisdier, of uw dier gewassen wordt of zwemt en een eventuele vakantielocatie. Vraag bij ons in de winkel naar de verschillende mogelijkheden. Wij helpen u graag bij het vinden van het meest geschikte middel voor uw huisdier.

Wormen

Naast vlooien en teken dient u ook alert te zijn op wormen bij uw huisdier. De lintworm, onder andere overgebracht door vlooien, herkent u aan de typische rijstkorrels in de mand of onder de staart. Andere wormen die kunnen voorkomen bij honden en katten zijn bijvoorbeeld spoelwormen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn een heleboel worminfecties niet aan de buitenkant of in de ontlasting van het huisdier waarneembaar. Toch kunnen wormen gezondheidsproblemen veroorzaken. Ook is er bij sommige worminfecties, zoals de spoelworm en de vossenlintworm, kans op besmetting bij de mens.

Hoe vaak ontwormen?

Voor de meeste honden en katten die buiten komen geldt het advies om 4x per jaar te ontwormen. Eet uw hond vers vlees, knaagdieren, ontlasting van andere honden of katten of jaagt u met uw hond dan is het advies om vaker te ontwormen. Indien u naar het buitenland gaat is het daarnaast belangrijk te denken aan bescherming met een wormmiddel tegen hartworm. Voor een advies op maat kunt u terecht bij een van onze medewerkers.

Wilt u samen met uw huisdier onbezorgd genieten van de zomer? Kom dan langs in onze winkel en laat u deskundig voorlichten!